Članovima RIK-a 90.000 dinara mesečno

Predsednik Republičke izborne komisije, članovi tog tela, sekretar i njihovi zamenici primaće tokom sprovođenja izbora naknadu u iznosu od 90.000 dinara mesečno, odlučila je sinoć RIK.
Odlukom o naknadama i troškovima vezanim za rad RIK-a definisano je da naknadu primaju od dana raspisivanja izbora – 13. marta do okončanja svih izbornih radnji, a članovi i njihovi zamenici u proširenom sastavu od dana imenovanja u sastav RIK-a.
Predsedniku, sekretaru i njihovim zamenicima naknada se uvećava 30 odsto. Oni, kao i članovi i zamenici članova, imaju pravo na naknadu putnih troškova, a prema Odluci i na mesečni račun za korišćenje mobilnog telefona u iznosu od 4.500, odnosno 4.000 dinara.
Ista naknada pripada i članovima i zamenicima članova u proširenom sastavu od dana imenovanja u sastav RIK-a.
Zaposlenima u Službi Skupštine i drugim osobama angažovanim za poslove RIK-a pripada naknada za rad čiju visinu utvrđuje sekretar RIK-a, kao i pokriće troškova korišćenja mobilnih telefona.
Komisija je donela i Odluku o naknadama za rad na sprovođenju izbora kojom se za načelnike opštinskih i gradskih uprava i upravnih okruga sa teritorije Kosova i Metohije utvrđuje jednokratna naknada u iznosu od 15.000 dinara.
Radnim telima, opštinskim i gradskim izbornim komisijama za rad na poslovima primopredaje izbornog materijala pripada jednokratna naknada u iznosu od 75.000 dinara.
Predsednicima, članovima i zamenicima članova biračkih odbora u stalnom i proširenom sastavu pripada naknada od po 2.500 i 2.000 dinara, odnosno 25 i 20 evra u inostranstvu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.317 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>