Sutra počinje proleće

Lepo vreme i visoke temperature proteklog vikenda izmamile su mnoge šetače širom Srbije, a najavile su i skori dolazak proleća. I u Svrljigu, pored Timoka bilo je neobično mnogo šetača protekla dva dana, iako se na obroncima Svrljiških planina, i tu nadomak grada, još uvek vidi popriličan snežni pokrivač. Proleće nam i kalendarski stiže u utorak ujutru u 6,14h po srednjeevropskom vremenu. Proleće na severnoj Zemljinoj polulopti trajaće do 21. juna, kada počinje leto.
Meteorolozi najavljuju da će prvi dani proleća, kao i ovih nekoliko predprolećnih, biti sunčani i topli.
Sa dolaskom proleća dolazi i letnje računanje vremena u Evropi, i ono počinje u noći između 24. i 25. marta, navdeno je na sajtu Direkcije za mere i dragocene metale.
U noći između subote i nedelje časovnike u 2 časa treba pomeriti jedan sat unapred, na 3 časa. Letnje računanje vremena u Evropi trajaće do 28. oktobra.
U Srbiji je letnje računanje vremena prvi put uvedeno 27. marta 1983. godine, a do 1995. godine kazaljke na satovima su pomerane u poslednjoj sedmici septembra na osnovu odluka koje je donosila vlada, dok je pre šest godina donet novi zakon u toj oblasti i letnje računanje vremena usklađeno je sa Evropskom unijom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.745 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>