Dva miliona za kontejnere

Svrljig će uskoro dobiti još nekoliko desetina novih kontejnera za odlaganje smeća. To je rezultat potpisivanja ugovora između opštine Svrljig i Ministarstva životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja uz posredovanje Fonda za zaštitu životne sredine Republike Srbije, u okviru akcije “Očistimo Srbiju”, saopštila je Informativna služba opštine Svrljig.
Ugovor sa resornim Ministarsvom i Fondom o donaciji od 2 miliona dinara potpisao je predsednik opštine Svrljig Milija Miletić.
– U cilju očuvanja životne sredine i poboljšanja uslova higijene na području opštine Svrljig dobili smo od Ministarstva životne sredine, na naš zahtev, dva miliona dinara. Odlučili smo da se novac upotrebi za nabavku novih kontejnera za smeće. Lane smo, da potsetim, našem javno komunlanom preduzeću zaduženom za održavanje čistoće u gradu, nabavili kamion smećar, a postoje realne šanse da se od istog Ministarstva u ovoj godini dobiju dodatne donacije koje ćemo takođe usmeriti na održavanje javne higijene u gradu, rekao je predsednik Miletić posle potpisivanja ugovora sa državnim sekretarom Ministarstva životne sredine Bojanom Đurićem i direktorom u Fondu za zaštitu životne sredine Republike Srbije Željkom Jurakićem.
Jedan od aktera u postupku pribavljanja ovih sredstava je i JKSP Svrljig, na čelu sa direktorom Igorom Davidovićem. Prema njegovim navodima Svrljig će za dva miliona dinara nabaviti više desetina kontejnera, prvenstveno za otpad i pet ambalažu, a potom i za odlaganje papira. Na loklacijama u gradu, gde je to potrebno, umesto starih – dotrajalih kontejnera biće ubačeni novi. To ne znači da stari kontejneri idu na otpad, već da će biti remontovani i postavljeni na nove lokacije. Deo kontejnera biće postavljen pored zgrada sa više stambenih jedinica, a po ulicama će biti izgrađeni betonski platoi za postavljanje kontejnera tako da će na svakih pet do šest domaćinstava biti jedan kontejner. Novi kontejneri se očekuju odmah nakon sprovedenog tendera za nabavku.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

15.053 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>