”Vi ste na potezu” u biblioteci

Akciju pod nazivom ”Vi ste na potezu” Udruženje žena “Etno forum” ralizuje već godinu dana u Svrljigu u saradnji sa vinarijom ”Status”. Cilj ove akcije je da se deca iz materijalno ugroženih srpskih i romskih porodica socijalizuju i druže uz učenje osnova šaha. Tajnama šaha decu podučava velemajstor Miroslav Tošić, a da bi im druženje i učenje bilo zabavnije i prijatnije pobrinula se vinarija “Status” koja deci obezbeđuje sendviče, sokiće, slatkiše, ali i školski pribor.
“Radimo pre svega sa materijalno ugroženom romskom i srpskom decom, mada polako dobijamo i članove koji nisu materijalno ugroženi, što nas izuzetno raduje, jer je poenta cele priče upravo socijalizacija i prihvatanje romske dece od strane srpske, kao i onih koji su materijalno ugoženi od strane onih koji to baš i nisu”, kaže Jelena Dikić, predsednica “Etno
foruma”, koja je i idejni tvorac ove akcije.
U okviru akcije deca su juče posetila Gradsku biblioteku. Cilj posete bio je da se ovoj deci približili knjiga i da se podstaknu na čitanje. Kako bi im boravak u biblioteci bio zanimljiviji, prikazan im je i jedan crtani film.
“U susret nam je, naravno, izašao direktor Kulturnog centra Zoran Gavrilović koji je omogućio da se deca bliže upoznaju sa prostorijama biblioteke, obećao besplatan upis i pustio crtani film koji nam je pozajmio diretor Predškolske ustanove ”Poletarac”, Dejan Miletić”, dodaje Jelena Dikić.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

12,755 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>