Poslanik košta 100.000 evra

Pošto su blanko ostavke zabranjene, neke partije u susret izborima odlučile su da svoje predstavnike u parlamentu „vežu” ugovorima, za čije kršenje bi ovi bili u obavezi da plate višemilionsku odštetu, piše danas dnevni list Press.
Svi kandidati Srpske radikalne stranke na izbornoj listi za republičke poslanike moraće da potpišu menicu na čak deset miliona dinara, saznaje Press.
Lider radikala Vojislav Šešelj odlučio je da milionskim „udarom po džepu” kazni svakog poslanika koji po ulasku u Skupštinu Srbije eventualno proba da izda SRS i „preleti” u poslanički klub druge partije.
Potpredsednik radikala Zoran Krasić, koji će biti na izbornoj listi SRS-a za poslanika, nije želeo da potvrdi ali ni da demantuje Pressu da se u SRS potpisuju milionske menice kao garant vernosti partiji.
– Izborna lista nije još ni predata. Što ne pitate DS i Dinkića kako je kod njih. Kako će koja partija da se snađe i obezbedi da mafijaši ne kupuju poslanike, stvar je internog dogovora unutar same stranke – rekao je za Press Krasić.
Iz straha od trgovine mandatima i osipanja poslaničkih klubova o sličnim mehanizmima zaštite razmišljaju i ostale stranke.
Kako Press saznaje, pojedine partije sa svojim kandidatima za poslanike potpisuju ugovore, regularno overene u sudu, koji predviđaju kaznu čak do 10 miliona dinara svakom ko se usudi da promeni stranački dres.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.715 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>