Video nadzor saobraćaja u Nišu

U Nišu je na najfrekvntnijim saobraćajnicima u centralnom gradskom jezgru danas postavljen video-nadzor. To je prva faza postavljanja video-nadzora u kojoj je postavljeno 20 kamera. Kamere su postavljene na raskrsnici kod Ureda gde se ukrštaju Ulica kneginje Ljubice i Generala Milojka Lešjanina, na Trgu kralja Milana, u Voždovoj ulici, raskrsnice kod suda, na Crvenom pevcu, kod Kliničkog centra, kao i na Bulevaru dr Zorana Đinđića,  sve do kružnog toka na Trošarini. Za postavljanje video-nadzora korišćena je postojeća infrastruktura za upravljanje saobraćajem što je dodatno olakšalo radove i znatno smanjilo troškove za realizaciju ovog projekta.

Video-nadzor pratiće pripadnici niške policije i Odeljenja saobraćajne policije. Sredstva u visini od 5 miliona dinara obezbeđena su od naplate kazni za saobraćajne prekršaje.

Uvođenje video-nadzora je deo Programa korišćenja sredstava od naplate kazni za unapređenje bezbednosti saobraćaja, koji podrazumeva povećanje saobraćajne i opšte sigurnosti građana i imovine, usvojenog na Gradskom veću Niša.

U saradnji sa nadležnim organima, do kraja godine predviđeno je postavljanje kamera i na Bulevaru Nemanjića koji je najgušće naseljen, a frekvencija saobraćaja je najveća. U okviru video-nadzora na Bulevaru Nemanjića biće ugrađen i dodatni sistem za prepoznavanje registarskih tablica i vozila.

Kako su svrljižani često učesnici saobraćaja u Nišu, preporučujemo opreznu vožnju i poštovanje saobraćajnih propisa jer sigurnosne kamere beleže svaki vaš pokret.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

17.333 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>