Donacija za pokretanje malog biznisa

Sedam osoba sa područja opštine Svrljig dobilo je grant za pokretanje malog biznisa u okviru akcije koju sprovodi CARE Srbija i Centar za razvoj građanskog društva Protekta. Grantovi su dodeljeni u okviru realizacije projekta „Mali grantovi za integraciju izbeglih i raseljenih lica“. Akcija se sprovodi na području Niškog, Pirotskog i Pčinjskog regiona.

Glavni cilj ovog projekta je poboljšanje životnih uslova izbeglih i raseljenih lica i socijalno ugroženog lokalnog stanovništva kroz podršku ekonomskom samoosnaživanju. Osnovne planirane aktivnosti za ostvarenje ovog cilja su sprovodjenje istraživanja tržišta o deficitarnim zanimanjima i potrebama na lokalu, kampanja širenja informacija o projektu među izbeglim i raseljenim licima i socijalno ugroženom loklanom stanovništvu, dodela grantova u opremi za 93 korisnika, promocija udruživanja u neformalne biznis – klastere, tehnička pomoć primaocima grantova i organizovanje profesionalne prakse za korisnike.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

12,754 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>