Regresirano dizel gorivo

Opština Svrljig, u saradnji sa savetodavcima u poljoprivredi, a u skladu sa odlukom Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede, pokrenula je akciju obezbeđivanja i podele bonova za regresirano dizel gorivo registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima, saopštila je danas Informativna služba opštine Svrljig.

„Danas smo pozvali agronome koji su na teritoriji opštine Svrljig u ime nadležnog ministarstva savetodavci našim poljoprivrednicima i dogovorili zajedničku akciju da se što pre i što urednije obezbedi za registrovana poljoprivredna gazdinstva regresirano dizel gorivo, kako je to Vlada Republike Srbije odlučila, za prolećnu setvu. Praktično, odlučili smo da idemo do naših poljoprivrednih proizvođača i obavestimo ih o ovoj pogodnosti. Opština sa svoje strane obezbeđuje za 11 savetodavaca prevoz do punktova u selima, prostoriju u kojoj će primati poljoprivrednike i pomoć šefa mesne kancelarije. Savetodavci će  već od sutra primati zahteve poljoprivrednika, prosleđivati ih Trezoru, a potom dobijene bonove isporučivati. Učinićemo maksimalne napore da poljoprivrednici u naših oko 2.200 domaćinstava što pre dobiju gorivo i prolećnu setvu obave na vreme“, rekao je predsednik opštine Svrljig Milija Miletić posle sastanka sa savetodavcima u svom kabinetu.

Poljoprivrednici podnose zahteve od 13. marta do 9. aprila savetodavcima, a do 15. aprila će moći da preuzmu bonove za dizel gorivo. Bonovi se izdaju u vrenodsti od 60 dinara i to u ograničenoj količini, od 30 do 100 litara, zavisnio da li se koristi za mašinsku obradu krmnog bilja, žitarica, industrijskog bilja, povrća, aromatičnog i lekovitog bilja, voća i groždja, kao i sadnog materijala i hortikulture.

Prema informaciji načelnika Odseka za poljopruvredu opštine Svrljig, Vlade Krstića, u toku je određivanje termina kada će u kom selu biti savetodavci, što će biti naknadno objavljeno preko loklanih medija i plakatama u sleima, navodi se u saopštenju Informativne službe opštine Svrljig.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

16.262 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>