80.000 potpisa za bebe

Tek početkom sledeće nedelje, kada pristignu sve liste potpisnika iz svih krajeva zemlje, znaće se precizan broj onih koji su podržali inicijativu i dali svoj glas za bebe, ali već je skoro sigurno da će ta brojka premašiti 100.000 potpisa.

Petog dana akcije “Glasaj za bebe!“, koja se sprovodi kao nastavak akcije “Bitka za bebe“ Fonda B92, u Beogradu je prikupljeno više od 13.500 potpisa, dok je u ostalim gradovima Srbije prikupljeno više od 18.000.
Prikupljanju potpisa pridružili su se i Mocart kladionice, kompanija Telenor, Sindikat Zastava oružje i hotel Hyatt koji prikupljaju potpise među zaposlenima.
Potpisivanje traje još danas i sutra, a organizatori pozivaju građane da daju svoj potpis i podrže inicijativu kako bi izvršili što ozbiljniji društveni pritisak da se ostvare ciljevi ove akcije. Akciju je danas podržala i Srpska napredna stranka, a potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Nebojša Stefanović izjavio je da potpisivanjem peticije ta stranka želi da pokaže državotvornost i brigu za decu, koja su budućnost Srbije.
On je naglasio da će naprednjaci uvek podržavati sve koji rade u interesu Srbije, uveren da će i uz hiljade potpisa koje će aktivisti SNS prikupiti na teritoriji cele zemlje i predati Fondu B92, dati svoj prilog protiv bele kuge.
“Na ovaj način pokušavamo da pokažemo da se iskreno brinemo o mališanima i da smo ljudi koji žele da učine nešto konkretno za Srbiju. Ovim se borimo protiv bele kuge, a kada mališani odrastu, nadamo se da će živeti u boljoj i naprednojoj Srbiji”, rekao je Stefanović.
Peticiju su prethodnih dana potpisale i podržale mnoge poznate ličnosti i političari, a ima velikog odziva i u Svrljigu, gde potpise sakupljaju volonteri.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.313 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>