Konkurs za subvencije u poljoprivredi

Opštinska uprava opštine Svrljig 29. februara raspipsala je konkurs kojim se bliže određuju uslovi i način korišćenja subvencija za razvoj poljoprivrede na području opštine Svrljig u 2012. godini, a u cilju unapređenja poljoprivredne proizvodnje.

Budžetski fond za razvoj poljoprivrede opštine Svrljig u 2012. godini davaće podsticaje za nabavku priplodnog podmlatka, za nabavku poljoprivredne opreme i mehanizacije, nove i polovne, podsticajna sredstva za osiguranje useva, životinja i plodova, za pokrivanje dela troškova za dobijanje sertifikata o organskoj proizvodnji hrane i rešenja za obavljanje prerade mleka u domaćinstvima. Fonda za razvoj poljoprivrede opštine Svrljig će takođe subvencionisati i ove godine iskop bunara za unapređenje poljoprivredne proizvodnje, reparaciju polovnih traktora, formiranje zapata svinje mangulice, nabavku kvalitetnih nerasta u cilju unapređenja svinjarske proizvodnje, za gajenje dva umatičena grla, kao i za unapređenje rada osnovnih matičnih službi koje prate i vrše umatičenje novih grla. Subvencije će takođe moći da dobiju stočari za tov goveda, kao i za uvećanje osnovnog stada iz sopstvenog podmlatka, a koji gaje najmanje 2 krave, 20 ovaca ili 20 koza.

U cilju očuvanja i promocije zadrugarstva subvencije do 100.000 dinara će moći da dobiju novoosnovane zadruge na teritoriji opštine Svrlljig.

Pravo na ove podsticaje imaju nosioci poljoprivrednih gazdinstava koja su registrovana na području opštine Svrljig i koja su aktivna u 2012. godini, dok se za iskop bunara subvencija daje isključivo ako se bunar kopa na teritoriji opštine Svrljig. Zahtev sa potrebnom dokumentacijom nosilac registrovanog poljoprivrednog gazdinstva podnosi Fondu za razvoj poljoprivrede opštine Svrljig najkasnije do 15. decembra 2012. godine, a sva bliža obaveštenja o ostvarivanju prava na subvencije i potrebnoj dokumentaciji mogu se dobiti u sedištu Fonda, zgrada opštine Svrljig, Radetova 31 ili na telefon broj 821-018.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14,124 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>