Udruženo protiv opštinske vlasti

Devet stranaka koje nisu u vlasti, a imaju opštinske odbore u Svrljigu, održale su juče skup u sali Kulturnog centra u Svrljigu pod sloganom „Spasimo Svrljig“. Ovo je prvi skup stranaka koje su pre desetak dana u Svrljigu potpisale sporazum o zajedničkom delovanju na promeni opštinske vlasti u Svrljigu na narednim izborima. Zanimljivo je da je ovaj sporazum potpisalo 10 stranaka, ali na jučerašnjem skupu nisu se pojavili predstavnici Srpske napredne stranke i Pokreta snaga Srbije, dok je bio prisutan predstavnik Partije udruženih penzionera Srbije, stranke sa kojom je Ujedinjena seljačka stranka imala pregovore o zajedničkom izlasku na parlamentarne izbore.

Skup su organizovali opštinski odbori Socijаlističke pаrtije Srbije, Demokrаtske strаnke, Jedinstvene Srbije, Nove Srbije, Srpskog pokretа obnove, Demokrаtske strаnke Srbije, Socijаldemokrаtske pаrtije Srbije, Liberаlno – demokrаtske Pаrtije i PUPS-a, a podršku skupu su dali i članovi Kluba privrednka Svrljiga. Zanimljivo je da su na skupu učestvovali i predstavnici DSS iako je zamenik predsednika opštine iz ove stranke.

Skup je počeo intoniranjem državne himne, a za govornicom su se smenjivali predstavnici političkih partija govoreći o stanju u Svrljigu i optužujući aktuelnu vlast za nesposobnost, trošenje para građana iz budžeta opštine,  neispunjena obećanja data građanima opštine Svrljig i loše privredno okruženje gde nije pokrenuta ni jedna fabrika i ništa nije urađeno na otvaranju novih radnih mesta. Najviše optužbi upućeno je na račun USS, predsednika ove stranke i predsednika opštine Svrljig, Milije Miletića. Po završetku skupa deo prisutnih, kojih je bilo par stotina, krenuli su u protestnu šetnju ulicаmа Svrljigа od Kulturnog centrа do zgrаde Opštine Svrljig. Učesnici protestne šetnje su, noseći stranačke zastave, duvali u pištaljke i uzvikivali parole protiv predsednika opštine i Ujedinjene seljačke stranke, a ispred ulaza u zgradu opštine ostavili su mali gumeni bazen, da bi predsednik opštine mogao da ga svečano otvori kada ujutru dođe na posao, aludirajući na neispunjena obećanja data građanima opštine Svrljig.
Deo snimka sa ovog skupa možete pogledati na našoj televiziji sutra u 18,30h.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14,171 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>