Saopštenje SSSS povodom izbora

Članovi Veća Saveza samostalnih sindikata Srbije, na sednici održanoj 1. marta 2012. godine, odlučili su da SSSS ne pruži neposrednu podršku političkim strankama ili koalicijama koje budu učestvovale na predstojećim izborima u Srbiji.

Postupajući po zaključku Veća, predstavnici SSSS su razgovarali sa predstavnicima parlamentarnih stranaka o rešenjima koje predlažu za izlazak iz krize i mogućim vidovima saradnje koji bi doprineli da osnovni ciljevi sindikata i interesi zaposlenih budu realizovani.

U korektnim i konstruktivnim razgovorima stranke su prihvatile zahteve SSSS formulisane u Platformi kao prioritete u narednom periodu i time pokazale opredeljenje da budu socijalno odgovorne i da je oporavak privrede i bolji život građana Srbije zajednički cilj političkih stranaka i SSSS.

Imajući u vidu težinu problema i dubinu krize, očekujemo da će odmah posle izbora i konstituisanja nove vlade započeti realizacija stavova iz Platforme i rešavanje problema konkretnim merama i potezima, te da se neće ponoviti praksa iz prošlosti da obećanja iz kampanje ostanu samo predizborna retorika.

Ostajemo dosledni da jedino socijalno partnerstvo i tripartitni dijalog, uz međusobno uvažavanje i doslednu realizaciju dogovorenog, vode održivim rešenjima i boljem životu u Srbiji. Na tome ćemo i ubuduće insistirati, ali ćemo, ukoliko dijalog i dogovori izostanu, upotrebiti sva legitimna sredstva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14,171 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>