Nema razloga za poskupljenje osnovnih namirnica

Ne postoji nijedan razlog da se van snage stavi odluka o ograničenju marži na osnovne životne namirnice, izjavio je danas ministar poljoprivrede i trgovine Dušan Petrović. On je, na konferenciji za novinare posle sednice Vlade, istakao da je ta uredba dala pun efekat i da su cene osnovnih životnih namirnica ostale stabilne, a sačuvan standard građana.

Prema podacima Agencije za privredne registre, u prva dva meseca prošle godine zatvoreno je oko 5.800 samostalnih trgovinskih radnji, a u istom periodu ove godine 5.600 radnji, što pokazuje da ne postoji nikakva veza između zatvaranja tih trgovina i ograničenja marži, kazao je ministar.

Petrović je naglasio da odluke Vlade Srbije “ne ugrožavaju ničiji legitiman poslovni interes”. Vlada je krajem decembra usvojila Uredbu o ograničenju marži na osnovne životne namirnice na 10 odsto.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14,171 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>