Interventno, ali i dugoročno

Predstavnici tima za odbranu od poplava i klizišta pri Okružnom štabu za vanredne situacije u Nišu posetili su danas opštinu Svrljig gde su sa predsednikom opštine i Opštinskog štaba za delovanje u vanrednim situacijama, Milijom Miletićem i njegovim saradnicima, razgovarali o eventualnim interventnim merama u slučaju iznenadne pojave bujica i klizišta ali i o dugoročnim merama kako bi se ove elementarne nepogode ublažile, ako ne i potpuno  predupredile, saopštila je Informativna služba opštine Svrljig.

„Reč je o naređenju Republičkog štaba da se izvrši kontrola dokumentacije i planova za odbranu na erozivnom području. Naša služba je već na terenu evidentirala sva mesta na kojima može doći do kriznih situacija. Vođa tima Aleksandar Bogodičević, inače samostalni inspektor Sektora za delovanje u vanrednim situacijama MUP-a Srbije i njegovi saradnici, republički vodoprivredni inspektor Miroslav Milošević i republički urbanistički inspektor Predrag Mihajlović, kao članovi Štaba, ocenili su da je na našem području sve pod kontrolom, ali smo na osnovu dosadašnjeg iskustva razmenili sugestije o preduzimanju dodatnih mera. Kako je reč o vodotocima prvog i drugog reda za preventivu i eventulanu sanaciju posledica zatražili smo finsijsku pomoć republičkih institucija“, rekao je nakon sastanka predsednik Miletić.

Inače, sastanci ovog tipa biće organizovani svakog meseca do kraja godine radi permamentnog praćenja situacije na terenu, blagovremene intervencije i sanacije posledica.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

15.605 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>