Mere Skupštine za veći natalitet daju rezultate

Odluke koje je Skupština opštine Svrljig usvojila krajem prošle godine o pomoći mladim bračnim parovima prilikom sklapanja braka i novčanoj pomoći prilikom rođenja beba, kao i mesečnim naknadama majkama do navršene prve godine života beba, sada se već sa sigurnošću može reći, daju veoma dobre rezultate. Prema podacima Matične službe opštine Svrljig broj venačnih u prva dva meseca ove godine je 41 i znatno je nadmašio broj venčanja u čitavoj prošloj godini kada je brak sklopio samo 21 par.

Da podsetimo, mladim bračnim parovima koji žive na selu isplačuje se po 150.000 dinara, a onima koji žive u Svrljigu, po 100.000 dinara. Jednikratna pomoć prilikom rođenja svake bebe je 25.000 dinara, a jednogodišnja pomoć majkama je po pet hiljada dinara mesečno do navršene prve godine života bebe. Takođe, po pet hiljada mesečno isplačuje se i nezaposlenim porodiljama ukoliko žive u Svrljigu, odnosno 7.500 dinara ukoliko žive na selu.

Prema navodima šefa matične službe opštine Svrljig Tome Mihajlovića, već se formira lista za venčanja u martu, a i broj novoupisanih beba znatno je uvećan u odnosu na prošlu godinu.

Predsednik opštine Svrljig ,Milija Miletić, i predsednica Skupštine opštine Svrljig, Jelena Trifunović, danas su uručili novčanu pomoć mladim bračnim parovima,  jednokratnu pomoć za bebe, ratu pomoći porodiljama i novčanu pomoć nezaposlenim porodiljama. Po 150.000 dobili su  Irena i Milan Jovanović iz Merdželata, Jelena i Predrag iz Prekonoge i Mladen i Marija iz Ribara. Nastanjenim u Svrljigu, Danilu i Danijeli Petrović, Milanu i Danijeli Nikolić,Vladici i Danijeli Marković, Jovici i Mirajani Ljubomirović, Goranu i Danijeli Vučinić, Mileni i Nikoli Iliću i Milošu i Mileni Ivković – Jovanović, predsednik Miletić je uručio po 100.000 dinara.

Jednokratna novčana pomoć za bebe i mesečna nadoknada uručena je Magdaleni Vučković iz Grbavča, Dragani Ćirić iz Manojlice i Svrljižankama, Tanji Milanović, Mileni Jovanović, Milici Ivković, Danijeli Mitić i Milici Marković. Kao nezaposlene porodilje po 7.500 dinara dobile su Magdalena Vučković iz Grbača i Dragana Ćirić iz Manojlice a Milica Marković, pošto živi u Svrljigu, dobila je ratu od pet hiljada dinara.

Predsednik Miletić i predsednica Trifunović čestitali su svim mladencima venačanje, a roditeljima beba poželeli još prinova u narednoj godini.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

16.231 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>