Prosečna neto plata u januaru 36.639 dinara

Prosečna zarada bez poreza i doprinosa, isplaćena u Srbiji u januaru, iznosila je 36.639 dinara, što je nominalno manje za 16,5 odsto, a realno manje za 16,6 odsto nego u decembru 2011, saopštio je danas Republički zavod za statistiku.

U saopštenju se navodi da je prosečna zarada sa porezom i doprinosom u Srbiji u januaru bila 50.829 dinara i u odnosu na prosečnu platu isplaćenu u decembru 2011. godine, nominalno je bila manja za 16,8 odsto, a realno za 16,9 procenata.

Iz RZS-a navode daje prosečna bruto januarska zarada u odnosu na prosečnu zaradu isplaćenu u januaru 2011. godine, bila nominalno veća za 7,3 procenata, a realno je veća za 1,6 odsto.

Istovremeno, prosečna januarska zarada bez poreza i doprinosa, bila je nominalno veća za 7,7 odsto, a realno za dva procenta, nego u isto vreme prošle godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

16.046 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>