EPS ne sluša ni Tadića

Upravni odbor Elektroprivrede Srbije oglušio se o preporuku predsednika Borisa Tadića, iznetu prilikom njegovog boravka u Surdulici tokom trajanja vanredne situacije, da oko 102.000 socijalno ugroženih domaćinstava bude oslobođeno plaćanja struje za februar.
UO EPS-a doneo je, naime, odluku da to važi samo za potrošenih do 350 ili 450 kilovata, zavisno od socijalne ugroženosti domaćinstva.

S obzirom na to da se najveći broj siromašnih domaćinstava greje na struju i da su na februarskom minusu potrošili mnogo više od navedene količine kilovata jer je prosečna potrošnja domaćinstva koje se greje na struju iznad 1.000 kilovata, jasno je da će ovi građani ipak platiti električnu energiju koju su utrošili tokom vremenskih nepogoda.
Predsednik Tadić je, da podsetimo, obilazeći pogođena područja predložio da se socijalno ugrožena domaćinstva oslobode u potpunosti plaćanja februarskih računa. Međutim, Upravni odbor EPS-a odlučio je na sednici 13. februara da ipak ograniči broj besplatnih kilovata.

Po ovoj odluci, plaćanja do potrošenih 450 kilovata biće oslobođeni oni koji primaju materijalno obezbeđenje, dok će plaćanja potrošnje do 350 kilovata biti oslobođeni oni čiji porodični prihodi ne prelaze dvostruki cenzus za ostvarivanje prava na materijalno obezbeđenje. Sve preko 350, odnosno 450 kilovata građani će morati da plate po normalnim tarifama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

16.046 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>