Dačić ne pristaje na ultimatum PUPS-a

Lider SPS-a Ivica Dačić izjavio je juče, povodom zahteva lidera PUPS-a Jovana Krkobabića da toj stranci nakon izbora pripadne trećina mandata, da je otvoren za razgovor, ali ne i za ultimatume i da dogovor o raspodeli mandata mora da se zasniva na realnosti, a ne na lepim željama.

Dačić je novinarima, posle obilaska policijske ispostave za bezbednost na rekama, rekao da se dogovor o raspodeli mandata ne može napraviti samo na relaciji SPS i PUPS, već da on mora biti trojni, a da oni koji ne žele u tu koaliciju ne moraju ni da joj se priključe, jer, kako je naglasio, SPS i sam može da ostvari više od 10 odsto na sledećim izborima”.
Oštar stav lidera SPS-a o promeni koalicionog dogovora sigurno će imati uticaja i na pregovore o koaliciji PUPS-a i Ujedinjene seljačke stranke iz Svrljiga koji se ovih dana vode, a o čemu su pisali dnevni listovi Danas i Blic.

Na konvenciji USS koja je održana 15. februara u Nišu, predsednik stranke Milija Miletić saopštio je da je ova stranka donela odluku o izlasku na parlamentarne izbore i da je lista od 250 kandidata za poslanike sačinjena. Međutim, nezvanična saznanja televizije Laser su da USS ipak neće samostalno na izbore, jer su procene da ne bi bila u mogućnosti da pređe cenzus. Pregovori su najpre vođeni sa Ujedinjenim regionima Srbije, zatim sa SPS-om i na kraju sa PUPS-om. Međutim, do izbora ima još vremena za sklapanje koalicija, a iz USS naglašavaju da se pregovori vode i da su oni otvoreni za sve partije i koalicije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

16.046 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>