3,8% Svrljižana daje krv

U sedam  prošlogodišnjih akcija dobrovoljnog davanja krvi koje su organizovali Zavod za trasfuziju krvi Niš i Crveni Krst Svrljig, prikupljena je 381 jedinica krvi. U istom periodu krv je ponudulo 594 Svrljižana, kaže Dragan Vranić, organizator akcije u ovdašnjem Crvenom krstu. U bazi podataka opštine evidentirano je 846 aktivnih davalaca krvi, a blizu  60% su mladi do 30 godina. Najveći broj davlaca je u MIN DIV-u Svrljig. Broj davalaca krvi u odnosu na broj stanovnika  je 3,8%, i opština Svrljig zauzima visoko treće mesto na lestvici dobrovolnog davanja krvi u Srbiji.

Zahvaljujući dobrim rezultatima akcija dobrovoljnog davanja krvi, svi pacijenti sa naše teritoriji kojima je bila potrebna krv, bez problema su je i dobili. U prošloj godini CK Srbije  humanim Svrljižanima dodelio je  po 15 prizanja za 3o i 5o davanja krvi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

16.231 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>