Štab odreagovao na vreme

Iako je vanredna situacija na teritoriji opštine Svrljig okončana, a vremenske prilike iz dana u dan sve bolje, priče o spasavanju ljudskoh života u zavejanim svrljiškim selima još uvek se pričaju. U ponedeljak, 21. februara Štabu za vanredne situacije stigao je poziv iz sela Mečji Do u kome živi šezdesetdevetogodišnji V.S. koji je morao hitno do lekara. Prilaz do sela, a i same ulice u selu bili su zavejani i raspoloživa seoska mehaniziacija nije mogla da raskrči sneg kako bi se ovaj poljoprivrednik probio do Svrljiga i Doma zdravlja.

Štab je odmah reagovao, kao i mnogo puta ranije u sličnim situacijama, a akcijom spasavanja koordinirao je Dobrivoje Stojanović, zamenik predsednika opštine Svrljig. Greder za čišćenje snega došao je do Mečjeg dola i uspešno očistio put od snežnih nanosa, pa i samu ulicu u selu, ali se nije moglo i do kuće V.S. koji živi u zabačenom zaseoku. Zato su Stojanović i vozači lokalne samouprave koji su pošli sa njim peške otišli do kuće V.S. i uspešno ga prevezli do Doma zdravlja u Svrljigu, odakle je kasnije upućen u Klinički centar u Nišu gde mu je ukazana adekvatna medicinska pomoć i on se sada dobro oseća.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

16.100 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>