Ukinuta vanredna situacija

Nakon 20 ledenih dana i borbe sa smetovima, bez ljudskih žrtava i veće materijalne štete, Štab za vanredne situacije opštine Svrljig doneo je danas odluku o ukidanju vanredne situacije na teritoriji naše opštine. Ovu dobru vest sugrađanima je saopštio komandant Štaba za vanredne situacije, Milija Miletić.
Vanredna situacija u opštini Svrljig proglašena je 2. februara zbog jake zime i snežnih mećava i trajala je tačno 20 dana. Zbog otopljavanja i prestanka padavina, što je omogućilo čišćenje seoskih puteva i normalizaciju saobraćaja, stekli su se uslovi za ukidanje vanredne situacije, rečeno je na današnjoj sednici Štaba. Istovremeno, zbog topljenja snega naloženo je operatvnom timu da se pažnja usredsredi na odbranu od eventualnih poplava i klizišta.
Od  Sektora za vanredne situacije MUPa Srbije Svrljig je dobio pet tona dizel goriva za građevinske mašine angažovane na čišćenju snega, pakete sa hranom i ćebad, od Okružnog  štaba u Nišu pojačanje u mehanizaciji i spasiocima i od kompanije OMV novčane bonove u vrednosti od 500.000 dinara za gorivo. Ova pomoć bila je dragocena opštini Svrljig u prevazilaženju vanredne situacije, ali posebna zahvalnost mora se izraziti ljudima koji su podneli najveći teret proteklih 20 dana, naglasio je komandant Štaba i predsednik opštine Svrljig, Milija Miletić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

16.231 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>