Starina se ne predaje

Jedna od poslednjih priča tokom vanredne situacije u Svrljigu dogodila se juče, u zavejanom selu Davidovac. Spašavajući bolesne, stare i iznemogle iz zavejanih područja, vatrogasno – spasilačka ekipa predvođena predsednikom Miletićem, tom prilikom se obrela u domaćinstvu Vukosava Mitića. Mada je reč o iznemoglom devedestogodišnjaku, bez rodbine u selu, starina nije želeo da napusti svoje ognjište.
„Ne mogu da krenem ni dva koraka a da me srce ne izmori, ali dom ne napuštam. Ja sa ognjšta gde mi je familija nestala ne idem, pa makar danas umro“, rekao je Mitić zahvaljujući na popnudi za smeštaj u prihvatilištu.
Predsednik Miletić je, poštujući njegovu želju, organizaovao u selu aktiviste koji će mu donositi hranu i snabdevati ogrev, a Domu zdravlja u Svrljigu izdao je nalog da Mitića obilaze lekari i dostave mu potrebne medikamente.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

16.231 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>