Одржана 19. седница Општинског већа

Данас је одржана 19. седница Општинског већа општине Сврљиг којом је, због одсутности председника Милије Милетића председавао заменик председника општине, Љубиша Стојковић, саопштила је Информативна служба општине Сврљиг.
Чланови Општинског већа, усвајајући годишњи извештај за 2012. годину, оценили су да је Општинска управа у прошлој години своје задатке, као серсвис грађана, обављала коректно и у постављеним роковима.
Извештај о раду за прошлу годину поднео је начелник Општинске управе, Здравко Крстић. Он је истакао да су благовремено обављени сви задаци, како на изворним, тако и пословима повереним од стране Републике Србије, упркос мањем броју извршилаца од оног који је предвиђен нормативима. Начелник Крстић је истакао и јединствен пример у Србији, да је заинтересованом инвеститору издата грађевинска дозвола у рекордном року од седам дана.
Већници су на данашњој седници расправљали и одлучивали и о жалбама и захтевима грађана за новчану помоћ, а на предлог већника и помоћника председника општине Сврљиг, Марка Младеновића, усвојен је и предлог расподеле средстава из буџета политичким организацијама.
По овом предлогу, расположива сума од 1.350.000 динара биће распоређена политичким органузацијама које учествују у власти, према броју одборника које имају у Скупштини општине Сврљиг. Тако се Уједињеној сељачкој странци, која има највећи број одборника додељује 700.000 динара, коалицији око СПС-а, са четири одборника, 200.000 динара, а осталим партијама, са по три одборника, ДС, СНС и УРС, по 150.000 динара.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

15.140 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>