Предавање за пољопривреднике

Данас је, у оквиру традиционалне акције општинског Фонда за пољопривреду под називом „Знање на поклон“, одржано предавање за пољопривреднике.
Посета предавању је била стандарно добра, што потврђује оправданост акције.
Предавање о пролећној сетви и презентацију својих хибрида одржали су стручњаци Института за кукуруз „Земун Поље“, са којим општина Сврљиг има добру сарадњу низ година уназад.
Основна програмска оријентација Института је усмерена на развој ЗП хибрида и сорти високог генетичког потенцијала родности и квалитета, за различите услове гајења, различите потребе и намене, речено је на предавању.
Институт посебну пажњу поклања кадровској структури и, у односу на укупан број запослених, високообразовани стручњаци су заступљени у просеку са око 30%. Више од 30 доктора наука у овој установи, као и велики број магистара и инжењера стално се усавршавају у разним елитним институцијама у САД и Европи, што је од пресудног значаја за квалитет хибрида, нагласили су стручњаци ове установе на данашњем предавању.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

15.140 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>