Електронска управа

Предавање на тему „Како увести електронску управу у локланој самоуправи“, одржано је у уторак, 26. фебруара, у сали Скупштине града Ниша. Организатори предавања за учеснике са територије Нишавског управног округа били су Министарство спољне и унутрашње трговине и телекомуникација, Удружење „Едукациони центар“, Фонд за отворено друштво, USAID, Национални демокртаски институт за међународне односе и начелник Западнобачког управног округа. Предавању су, у име општине Сврљиг, присуствовали председник општине, Милија Милетић и његов помоћник Марко Младеновић.
Презентација је била намењена представницима локланих самуправа, јавних предузећа, установа, медија, цивилног и пословног сектора.
Предавачи су указали на бројне предности увођења електронске управе у локланој самоуправи у случајевима издавања извода из матичних књига, уверења о држављанству, грађевинских дозвола, пријава инспекцији, захтева за легализацију објеката, измиривању пореских обавеза и код увођења електронског плаћања.
Вишетруке предности код увођења електронске управе су и у јавним предузећима, образовним и здравственим установама, не само за ова предузећа и установе, већ и за кориснике.
Локална смоуправа у Сврљигу је још прошле године почела са увођењем електронске управе и у току је њено усавршавање и проширење на установе и јавна предузећа.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

15.140 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>