Održana 54. sednica Opštinskog veća

Članovi Opštinskog veća opštine Svrljig na današnjoj sednici usvojili su dokumenta Štaba za delovanje u vanrednim situacijama – Operativni plan za odbranu od poplava za vode drugog reda, Izveštaj o radu Štaba u 2011. godini i Plan rada Štaba u 2012.godini, saopštila je danas Informativna služba opštine Svrljig.

Prema navodima podnosioca izveštaja, Nebojše Tričkovića, inače osobe koja zamenjuje načelnika Štaba i koja je pripremila preldoge ovih dokumenata, reč je o dokumentima nepohodnim za funkcionisanje ovog tela koji sadrže, pored procene ugroženosti našeg područja, organizaciju rukovođenja u vanrednim situacijama, angažovanje mehanizacije, pa sve do informisanja. Dokumenta su usaglašena sa Operativnom planom Republike Srbije i prihvaćena od strane nadležnih institucija koje rukovode i angažuju se u vanrednim situacijama i donose se za svaku godinu posebno. Završnu reč o usvajanju ovih dokumenata na nivou opštine daće odbornici Skupštine opštine Svrljig na sledećoj sednici. Inače, opšta je procena da je Opštinski štab za delovanje u vanrednim situacijama svojim angažovanjem u odbrani od snežnih nanosa tokom ledenih dana, u januarau i februaru ove godine, bio na visini postavljenih zadataka obavljajući sve poslove na zaštiti imovine i ljudskih života veoma efikasno.

Članovi Opštinskog veća, rešavajući po žalbama i prigovorima, usvojili su predloge žitelja sa teritorije opštine Svrljig, Hristine i Bojana Spasića,Veroljuba Bogdanovića, Zorana Zdravkovića i Dragana Stevanovića, navodi se u saopštenju za javnost Informativne službe Opštine sa današnje sednice Opštinskog veća.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

16.089 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>