Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Pomoć ugroženim porodicama

Balkanski fond za lokalne inicijative, u saradnji sa kompanijama Erste bank a.d. Novi Sad, Telenor d.o.o. i Banka Intesa a.d. Beograd uputio je  13. i 14. februara urgentnu finansijsku pomoć Udruženju za lokalni razvoj “Kamenica” iz Niša, koje je u saradnji sa lokalnom samoupravom Svrljig, i Centrom za Socijalni rad obezbedilo 70 paketa sa osnovnim životnim namirnicama za ugroženo stanovništvo u opštini Svrljig. Paketi su podeljeni građanima u nedelju 19. februara uz pomoć  aktivista Udruženja „Kamenica“, vatrogasaca, radnika Centra za socijalni rad, a sa njima na terenu bio je i predsednik opštine Svrljig, Milija Miletić.  Ovo je drugi put kako se ovakva akcija organizuje na našem području a prvi put da su se u akciju uključili veliki donatori kao što su“Telenor“ i „Banca Intesa“.

Stav donatora i lokalne samouprave bio je da se pomoć u namirnicama prvenstveno uruči porodicama koje imaju više dece i pritom žive na selu. Posećene su porodice koje žive u selima Izvor, Niševac, Plužina, Crnoljevica i Manojlica. Akcija je morala da bude obustavljena na putu prema selu Vlahovo gde je put gotovo bio neprohodan i zavejan snegom.

“Nastojaćemo da u okviru ove faze pomoći pokušamo da na zadatku otklanjanja posledica velikog nevremena kod najugroženijih žitelja mobilišemo i druge organizacije, društveno odgovorne kompanije i pojedince kako bi ovakva vrsta pomoći bila pružana i po okončanju vanrednog stanja”, rekao je Dejan Mitić iz Udruženja za lokalni razvoj “Kamenica”.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

11,301 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>