Drama oko rođenja malog Lazara

Kada je Dragana ostala u drugom stanju, porodica Ćirić iz svrljiškog sela Manojlica nije ni slutila kakvu će joj životnu priču subina prirediti. Ušavši u deveti mesec trudnoće početkom februara ove godine, nastupili su ledeni dani sa temperaturama od -15 do -25 stepeni i sa snegom koji je na pojedinim mestima bio visok i preko tri metra, tako da su Dragana i njen suprug Oliver, kao i prvi sin Luka bili više od petnaestak dana odsečeni od sveta. Tada je Oliver zatražio pomoć Opštinskog štaba za vanredne situacije i angažovanjem vatrogasno spasilačke ekipe iz Svrljiga i teške mehanizacije, Dragana je prevezena do Doma zdravlja u Svrljigu, odakle je sanitetskim vozilom stigla do niškog porodilišta. Nakon nekoliko dana rodio se i drugi sin, Lazar, ali za porodicu Ćirić ovde se ne završavaju problemi. Majku i bebu treba vratiti u još uvek zavejano i teško dostupno selo. Od Niša do Svrljiga stigli su sanitetskim vozilom, zatim ponovo vozilom vatrogasno spasilačke ekipe i terenskim vozilom Doma zdravlja krenulo se ka selu. Pre polaska, novorođenoj bebi predsednok opštine Milija Miletić, darovao je je pelene, hranu za bebe i pakete za higijenu, ono što joj je u ovim trenucima najpotrebnije. Do Manojlice su putovali više od dva sata, a novi sneg je ostavio stare probleme.

Selo Manojlica ima oko dve stotine stanovnika i retko se čuje plač novorođenčeta, ali rođenje malog Lazara i sve što je doživela porodica Ćirić dugo će se pamtiti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

16.231 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>