Put ka Babinom zubu jedva prohodan

U Svrljigu se stalno govori o turističkim potencijalima i turizmu kao jednoj od privrednih grana koja može da ovoj siromašnoj i nerazvijenoj opštini donese značajan prihod. Gradnja hotela i ski terena na Babinom zubu, takođe je ocenjena kao turistička šansa Svrljiga jer najkraći put do ove turističke destinacije vodi baš kroz opštinu Svrljig. Međutim, osim što imamo želju da budemo jedno od značajnijih mesta na turističkoj karti Srbije, uz sve prirodne lepote, moramo i mi sami da uradimo mnogo kako bi ovo bila poželjna turistička destinacija. Događaj od juče sigurno nam neće pomoći u turističkoj promociji.

Naime, poznata voditeljka televizije Pink, Snežana Dakić, putujući sa porodicom ka Babinom zubu čekala je juče više od 2 sata nadomak svrljiškog sela Periš dok ekipa spasilaca i preduzeća za puteve nije došla da njihov automobil izvuče iz smetova. Iako su putovali terenskim automobilom, on se zaglavio kod prevoja Jelenjak u snežnom nanosu jer reginalni put ka selu Periš i Babinom zubu pre toga nije čišćen čitav dan.

Nakon bezuspešnih pokušaja da se sami oslobode iz snega, pozvali su policiju, koja je alarmirala vatrogasno-spasilačku jedinicu iz Svrljiga, koja se ubrzo našla na licu mesta.

Suprug Snežane Dakić, Vladimir Mikić, nije prvi put u ovim krajevima, a sa prirodnim lepotama Svrljiških planina upoznat je od malih nogu. 

Porodica je zatim nastavila put ka Babinom zubu, ali prateći kamion zimske službe za održavanje puteva. Nadamo se da će apeli voditeljke nadležnima za održavanje ovog putnog pravca i stići do njih, a ovo treba da bude i razlog da nadležni u opštini Svrljig više pažnje posvete održavanju puta ka Babinom zubu ukoliko želimo da Svrljig ostane u prijatnom sećanju turistima koji u njega dođu, ili kroz njega prolaze.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

15.543 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>