Нагло повећање броја заражених ковидом у Сврљигу

У последњих двадесетак дана нагло је повећан број заражених особа Корона вирусом услед попуштања мера заштите, саопштили су данас из Дома здравља у Сврљигу.

Како се наводи у саопштењу упућеном медијима, из Дома здравља поручују пацијентима да без преке потребе не долазе у Дом здравља, већ да се за прописивање хроничне терапије јаве телефоном свом изабраном лекару на број 821-401.

Из Дома здравља наводе да тренутно на терирорији Општине Сврљиг има 167 пацијената позитивних на Ковид 19, док се дневно у Ковид амбуланту изврши преглед од 80 – 100 пацијената, тестира се 50 -60 њих, а једна половина тестираних је позитивна на Ковид 19.

Због тога из сврљишке здравствене установе апелују на грађане да се строго придржавају прописаних мера заштите, а уколико имају респираторне тегобе да се јаве у Ковид амбуланту, без заказивања. Ковид амбуланта ради од 7,00 – 20,00 часова, а по јављању ће бити урађена дијагностика и по потреби пацијенти бити упућени на виши ниво лечења.

Такође, од 28. децембра почиње вакцинација против сезонског грипа у Дому здравља Сврљиг. Грађани који желе да се вакцинишу треба да оду по налог за вакцину код свог изабраног лекара, без заказивања прегледа.

Вакцина се може примити у просторијама Поливалентне патронажне службе сваког радног дана
од 0700-1400 часова.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

17.295 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>