Нова Јединствена управна места на југу Србије

Грађани Пирота и Куршумлије од јуче имају Јединствено управно место на коме могу све своје послове у граду и општини да обаве на једном месту.

Министарка за државну управу и локалну самоуправу, Марија Обрадовић, у Пироту је, заједно са градоначелником овог града Владаном Васићем отворила просторије Јединственог управног места, а у Куршумлији са председником општине, Родољубом Видићем. Пирот и Куршумлија су за овај пројекат добили буџетска средства на конкурсу Министарства за државну управу и локалну самоуправу.

Обрадовић је позвала становнике Пирота и Куршумлије да од данас своје захтеве подносе у просторијама Јединственог управног места, у којима ће их запослени уверити да локална администрација постаје њихов сервис.

До сада је Јединствено управно место отворено у Лазаревцу, Шапцу, Житишту, Смедеревској Паланци, Белој Паланци, Сомбору, Крушевцу, Власотинцу, Ужицу, Горњем Милановцу и Рачи.

А до краја године биће отворено и у Старој Пазови.Општине Параћин, Топола и Косјерић потписале су почетком децембра уговоре о успостављању Јединственог управног места, чије се отварање очекује наредне године.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

17.295 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>