Стигле прве дозе вакцина

Први контингент вакцина компаније „Фајзер“ од 4.800 доза стигао је данас у Србију и преузет је на Аеродрому „Никола Тесла“ у Београду.

Агенција за лекове и медицинска средства Србије дала је сагласност за употребу и увоз „Фајзерове“ вакцине 18. децембра, након што су поменуте компаније 2. децембра предале документацију за регистрацију вакцине.

Европско регулаторно тело ЕМА јуче је препоручило вакцину против COVID-19 фармацеутских компанија “Фајзер” и “Бионтек”, а дистрибуција прве вакцине међу земљама чланицама Уније требало би да почне истовремено од 26. децембра, а вакцинације већ дан касније. Србија је, како је објавио Тањуг, прва земља у региону у коју је стигла вакцина ових компанија.

Данас је, по речима државног секретара министарства здравља мирсада Ђерлека, одржан и први састанак Националног координационог тима за имунизацију и у плану ће бити и припрема оперативног плана за имунизацију која ће се вршити у 2021. години. “Као што видите, држава чини све напоре да оно што обећа и испуни. Председник је обећао да ће прве дозе доћи до краја године, то је испуњено”, истакао је Ђерлек.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

17.295 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>