Отворена ковид болница у Крушевцу

Председник Републике Србије Александар Вучић присуствовао је јуче отварању нове ковид болнице у Крушевцу, капацитета 500 места, која ће допринети јачању здравственог система у борби против корона вируса.

“Болница у Крушевцу је споменик будућности, и говориће о делима која смо предузели за кратко време, у тешко време за наш народ. Поносан сам на Србију, на људе који су радили овде у Крушевцу и за четири месеца, као и у Батајници, завршили су нешто што изгледа велелепно, истакао је председник Вучић додајући да остаје још да се ради на другим објектима како би се направила додатна логистика, али су интензивна и полуинтензивна нега завршени.

Први пацијенти примљени су већ данас. Нова ковид болница у Крушевцу простире се на 12.500 квадратних метара, на локацији некадашње касарне “Расина”. У њој је посао добило око 600 лекара, сестара и другог медицинског особља, а биће под ингеренцијом КЦ Ниш.

Болница у Крушевцу има дијагностички центар, полуинтензивну негу за 350 пацијената и интензивну негу са 150 постеља. У тој здравственој установи са 500 лежајева лечиће се пацијенти не само из Расинског округа, већ и из јужне и централне Србије и са Косова и Метохије.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

17.295 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>