Мање од 0,5 посто Сврљижана заражено короном

На данас одржаној седници Општинског штаба за ванредне ситуације Општине Сврљиг, након разматрања тренутне епидемиолошке ситуације на територији општине, закључено је да је повећан број позитивних на ковид 19, али нема места паници јер је проценат заражених мањи од 0,5 посто становништва.

Седницом је председавао председник Општине и командант Штаба Мирослав Марковић, а чланове Штаба је са епидемиолошком ситуацијом изазваном вирусом Ковид-19 упознао директор Дома здравља др Љутомир Давидовић.

Давидовић је рекао да је тренутно у Сврљиигу активних 56 случајева, те да је повећан прилив пацијената у ковид амбуланту сврљишког Дома здравља.

Како се могло чути на седници Штаба, овог вируса нема много међу школском децом, заражено је тек двоје ученика и они су доброг здравственог стања. Такође, речено је да је један наставник у Основној школи оболео од вируса корона и налази се у кућној изолацији.

Што се тиче медицинског особља Дома здравља, двоје је позитивно, рекао је Давидовић.

Директорка Центра за социјални рад Јелена Станић истакла је да је једна радница ове установе заражена коронавирусом и да се налази у кућној изолацији.

„Општи закључак је да није велики број заражених у Сврљигу, на шта указује и податак да је укупан број заражених нешто мањи од 0,5% укупног броја становника“, рекао је председник општине Мирослав Марковић.

Он је упутио апел свим грађанима да буду одговорни и да се придржавају прописаних мера и препорука Кризног штаба.

„Замолио би све наше суграђане који славе да ове године славе обележе симболично, у кругу породце, уколико је то могуће, како бисмо на сваки начин смањили ризик од ширења заразе“, додао је Марковић, а преноси званични Интернет портал Општине Сврљиг.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

17.295 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>