Угоститељски објекти и тржни центри у Нишу поштују прописане мере

Сви угоститељски објекти и тржни центри у Нишу раде до18 сати и није било непоштовања нових мера Владе Републке Србије које су ступиле на снагу од уторка, 24. новембра, кажу у нишкој Комуналној милицији.

“Контролисали смо 195 објеката: 17 кладионица, 7 тржних центара, 76 угоститељских објеката, и сви су били затворени у складу са временом које је прописано уредбом Владе Републике Србије”, изјавио је за нишке медије Милан Ђорђевић, начелник Комуналне милиције.

Поред ових мера комунална милиција контролише и да ли постоје ковид редари за примену мера, средства за дезинфекцију и дезо баријере на улазима, да ли се особље придржава свих прописаних мера. Од ових мера у претходном периоду било је мањих одступања, каже Ђорђевић.

“Наши људи су присутни у првом реду на местима где се окупља већи број грађана, контролише се да ли се носе заштитне маске, како од стране особља, тако и самих грађана јер се налазе у затвореном простору”, додаје Ђорђевић.

Уколико им одступања од прописаних мера она се решавају на лицу места, налогом да се недостатци отклоне.

“ У сваком случају одступања су била у малом броју, док је већина испоштовала наложене мере”, каже Ђорђевић.

Он додаје да казне за сада нису писане јер Комунална милиција и Комунална инспекција су првог дана за мање прекршаје само опомињале власнике објеката.

За непоштовања радног времена објеката за правна лица казна је 150.000, предузетнике 75.000 динара и за одговорно лице у правном лицу 25.000 динара.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

17.295 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>