54. “Борина недеља” посвећена професорки Вери Ценић

54. “Борина недеља”, која се традиционално одржава у Нишу, због епидемије измештена је из свог термина одржавања крајем марта, а за њено одржавање се још нису створили услови.
Зато је Књижевна заједница “Бора Станковић” одлучила за алтернативно решење – да се ова манифестација обележи објављивањем књиге “Вера” ауторке Сунчице Денић, која је посвећена једном од оснивача “Борине недеље” – Вери Ценић.

Тежишна тачка ове “Борине недеље” је, како кажу из Књижевне заједнице, књижевна и уметничка перцепција осветљавања личности и дела писца и научног радника Вере Ценић, која би ове године прославила 90. рођендан.

„Стога је у нашем издању објављена обимом невелика, мозаично конципирана књига “Вера”. Овог пута то ми чинимо, посветивши јој ову 54. “Борину недељу”, саопштавају из Књижевне заједнице.
“Борина недеља” је једна од најугледнијих и најстаријих књижевних манифестација у Србији.

Кроз програм манифестације се већ више од пола века пажња посвећује, не само књижевном садржају, већ и најистакнутијим позоришним ансамблима, балету, драмским, ликовним и музичким уметницима.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

17.295 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>