Потписан Споразум о сарадњи између Србије и Француске

У присуству председника Александра Вучића, министар финансија Синиша Мали и француски министар за спољну трговину и економску промоцију Франк Ристер потписали су данас Споразум између Владе Србије и Владе Француске о сарадњи у области спровођења приоритетних пројеката у нашој земљи.

Синиша Мали изјавио је да се потписивање Споразума између влада Србије и Француске односи на два пројекта који ће, како је најавио, почети крајем следеће године.

Мали је нагласио да су оба пројекта од изузетне важности за економски напредак Србије и додао да је изградња метроа и део плана “Србија 2025” који је представљен крајем прошле године, а који је вредан 14 милијарди евра.

Председник Србије је истакао да је споразум о сарадњи са Француском веома важан за Србију и њен даљи развој, те изразио велику захвалност француском министру Франку Ристеру што је у јеку пандемије дошао у посету нашој земљи. Додао је да је много посла пред нама и да преостаје да се крене у грађевинске радове.

Министар Француске за спољну трговину и економску промоцију Франк Ристер изјавио је да заједнички пројекти, од којих су највећи предстојећа изградња метроа, концесија београдског аеродрома којим управља француски Ванси и пројекат решавања депоније у Винчи, наводе на још боље уверење у добру сарадњу и будућност односа две земље.

Подсетио је да је прошле године председник Француске био у посети Србији, што је дало нови замах сарадњи у свим областима, од економије до образовања, безбедности…

Француска подржава Србју на европском путу, поручио је он.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

17.295 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>