Прокупље за новогодишњу декорацију издваја више од милион динара

Светлећи ирвас, кочија, јелка, пахуље, лед ланчаници и друге декорације красиће центар Прокупља током предстојећих зимских празника.

За новогодишње украшавање града издвојено је око 820.000 динара без ПДВ-а, што је много више у односу на средства која су за ове намене издвајана претходних неколико година.

Град је за набавку нових новогодишњих реквизита расписао јавну набавкукоја траје до 1. децембра, а рок за испоруку робе је 5 дана од потписивања уговора.

Надлежни у Прокупљу кажу да ће украси бити постављени у парку у центру града и дуж пешачке зоне, као и да је ово прво веће улагање у украшавање града јер се до сада користила стара и већ дотрајала расвета.

„Иако се налазимо у тешкој ситуацији изазваној пандемијом вируса корона, одлучили смо да нашим суграђанима предстојеће новогодишње и божићне празнике бар мало учинимо свечанијим. Ми ни ове године нисмо планирали дочек Нове године, а како сада ствари стоје, под знаком питања је и традиционално обележавање православне Нове године на Тргу топличких јунака 13. јануара“, кажу из Градске управе за Јужне вести.

Прокупље је претходних година било украшавано скромном расветом, а јелка која се постављала у центру купљена је пре три године за 170.000 динара.

Оно што је обележило њено постављање уочи дочека 2018. године је било то да је, након само неколико дана од постављања, она покидана. Прошле, 2019. године, за поправку дотрајале јелке и осталих делова старе расвете уложено је 30.000 динара.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

17.322 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>