Средње и основне школе од петог до осмог разреда прелазе на онлајн наставу

Епидемиолог Бранислав Тиодоровић саопштио је након седнице Кризног штаба да је донета одлука да школски распуст почне 21. децембра и да се заврши 18. јануара.

“Средње и основне школе од петог до осмог разреда прелазе на онлајн наставу, до почетка распуста, основци од првог до четвртог разреда настављају да раде по постојећем систему и нема затварања вртића”, навео је Тиодоровић.

Онлајн настава у основним и средњим школама почеће од понедељка, 30. новембра.

“Препоручено је и да факултети, ко год може да спроведе, да и они иду на онлајн наставу, с тим што ће факултети попут медицине или природно – математичких струка, морати да организују вежбе уз поштовање мера”, навео је Тиодоровић.

Одлуке Кризног штаба биће део уредбе која ће бити усвојена сутра на Влади Србије. Процеудра је таква да Министрство просвет затим даје инструкције и организује даљу примену мера у школама.

Иначе, према последњим подацима, коронавирус је у Србији од почетка епидемије потврђен код 133.029 људи, а од последица заразе преминуле су 1.274 особе, 37 у последња 24 сата.

У болницама је тренутно више од 6.000 људи, а на респираторима 225 пацијената.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

17.295 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>