Новчане казне за нишке угоститеље који нису поштовали мере

Један угоститељ у Нишу кажњен је са 50.000 динара јер није поштовао меру да за једним столом могу да седе највише две особе и меру обавезног размака између столова од 2 метра, а изречено је и 5 новчаних казни због непоштовања радног времена у угоститељским објектима, саопштили су из Прекршајног суда у Нишу.

Како се додаје у саопштењу, ово су прве новчане казне које је суд изреко због непоштовања наложених мера за спречавање и сузбијање заразне болести КОВИД-19.

Казна за угоститеља који није поштовао мере дистанце и распореда седења изречена је по захтеву санитарне инспекције Нишавског управног округа. По захтевима ове инспекције, због непоштовања мера, у току је поступак против још 11 угоститељских радњи у Нишу.

Поступајући по захтевима за судско одлучивање о прекршајним налозима које је издала комунална полиција и комунална милиција Града Ниша, углавном због непоштовања утврђеног радног времена у угоститељским објектима, за време пандемије овај суд изрекао је 5 новчаних казни у распону од 40.000 до 75.000 динара, а поступак против још 4 угоститељске радње је у току – саопштили су из суда.

У саопштењу се наводи да ове одлуке нису правноснажне, јер се против њих у року од 8 дана од достављања могу поднети жалбе.

Од данас су на снази и нове мере, међу којима су скраћено радно време до 18 сати за ресторане, кафиће, барове, клубове, кладионице и тржне центре, а од скоро, сем санитарне инспекције, примену противепидемијских мера контролише и комунална милиција.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

17.295 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>