Проглашена ванредна ситуација на територији Града Ниша

Градски штаб за ванредне ситуације Града Ниша донео је одлуку о проглашењу ванредне ситуације која ће трајати до 1. децембра 2020. године, због епидемије коронавируса.

Након тога ће, на основу епидемиолошке ситуације, Штаб одлучивати да ли ће важење те одлуке бити продужено или укинуто.

Епидемиолошка ситуација оцењена је као неповољна са тенденцијом преласка у ванредну, а проглашење ванредне ситуације омогућиће бољу организацију, ефикасније деловање и спровођење свих епидемиолошких мера, саопштено је на сајту Града Ниша.

Гардоначелница Ниша и командант Градског штаба за ванредне ситуације Драгана Сотировски и чланови Градског штаба позвали су грађане на одговорност у спровођењу мера.

Градски штаб за ванредне ситуације усвојио је, на основу предлога Стручно – оперативног тима за спречавање настанка и ширења инфекције низ мера које имају за циљ сузбијање и спречавање ширења заразе.

Међу њима су и ригорозно поштовање свих прописаних мера и контрола поштовања изолације, омогућавање рада од куће и рад на даљину, уколико је то могуће. Биће пооштрена контрола поштовања мера у угоститељским објекатима, тржним центрима, фризерским и козметичким салонима, јавним установама и предузећима, препоручено је установама социјалне заштите да забране посете, као и да се пооштре мере хигијене и дезинфекције у јавним предузећима и установама, на јавним градским површинама и пијацама, као и друге мере.

Градски штаб препоручио је и бољу сарадњу са медијима у циљу правовременог и тачног информисања становништва.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

16.720 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>