Библиотека „Стеван Сремац“ донирала жене са инвалидитетом

У оквиру акције под називом „Књига за здравље“ коју спроводи Народна библиотека „Стеван Сремац“ из Ниша уручена је донација у виду књига и заштитних маски Организацији за права и подршку женама са инвалидитетом „Из круга – Ниш“.

Донацијом је обележена „Недеља жена са инвалидитетом“ у Србији, а уручена је јуче у Библиотеци Јасмини Бараћ – Перовић, председници удружења и одборници у Скупштини Града Ниша.

Књига је својеврстан лек који људи стално треба да конзумирају јер позитивно утиче на њихово здравље и психу, каже Соња Шуковић, директорка Народне библиотеке „Стеван Сремац“.

Директорка Библиотеке каже да је донација скромна, али да ће свакако помоћи женама са инвалидитетом из Удружења „Из круга – Ниш“ да боље и квалитетније проведу своје време.

Жене са инвалидитетом и у доба короне живе као и пре ње, јер су ограничене у кретању и дружењу, па ће ова донација бити од великог значаја за преко 500 чланица удружења, каже председница Јасмина Бараћ – Перовић.

Циљеви организације „Из круга – Ниш“ су подршка и оснаживање жена са инвалидитетом и њихових породица у ситуацијама насиља и дискриминације, њихова заштита, као и подизање друштвене свести о положају и вишеструкој дискриминацији жена са инвалидитетом, каже Бараћ – Перовић.

Недеља жена са инвалидитетом обележава се у периоду од 17. до 24. новембра. Ову манифестацију је Савез организација „Мрежа …ИЗ КРУГА – Србије“ успоставила 2013. године. Од тада се обележава сваке године.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

16.720 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>