Погоршано здравствено стање патријарха Иринеја

Поводом лажних вести о наводном упокојењу патријарха српског Иринеја, СПЦ је обавестила јавност да је, према званичном извештају конзилијума лекара који се стара о здрављу патријарха његово здравствено стање неизмењено, те да сматрају неодговорним и неморалним лажно извештавање.

„Сматрамо крајње неодговорним и неморалним овакво лажно извештавање и свесно обмањивање и узнемиравање целокупне јавности, чак и од стране појединих црквених личности, као и неких медија којима се до сада могло колико – толико веровати“, наведено је у саопштењу СПЦ.

СПЦ позива све да се помоле за здравље патријарха и да се о његовом здравственом стању информишу из званичних саопштења Конзилијума лекара и на званичној интернет – страници Информативне службе Српске православне црквe.

„Стални конзилијум лекара уз присуство лекара из Руске Федерације прегледом његове светости патријарха српског господина Иринеја, увидом у лабораторијске анализе учињене у току преподнева, закључио је да је јутрошње погоршање последица ковида 19 и да је здравствено стање његове светости патријарха српског господина Иринеја комплексно, али стабилно. О здравственом стању његове светости јавност ће бити и надаље извештавана“, објављено је на званичном сајту СПЦ.

Из СПЦ је јутрос саопштено да је општег стања патријарха српског погоршано, после чега су поједини медији објавили да је српски патријарх Иринеј преминуо.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

16.720 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>