Стварање ефикасне и модерне јавне управе

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић и министарка државне управе и локалне самоуправе Марија Обрадовић отвориле су данас први Мастер клас за градоначелнике и председнике општина у амфитеатру Националне академије за јавну управу.

Брнабић је, истакавши да је циљ ефикаснија јавна управа, која је на услузи грађанима, поручила председницима општина и градоначелницима да су они лице државе према грађанима и да зато сваки дан треба да комуницирају са њима.

Премијерка је подсетила на то да у Србији никада пре Националне академије за јавну управу није постојала ниједна институција која се континуирано бавила едукацијом службеника на локалу.
Према њеним речима, ово је прва генерација градоначелника и председника општина којима је та образовна институција на располагању.

Влада и Министарство за државну управу и локалну самоуправу биће вам подршка и партнери у свему што нам предстоји у наредном периоду и када су у питању реформе, модернизација и стварање ефикасне јавне управе, истакла је Обрадовић.

Први специјализовани програм обуке за подршку новопостављеним лидерима локалне самоуправе у Србији организује Национална академија за јавну управу.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

16.720 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>