Више од 156.000 динара од хуманих Сврљижана за Лану

На Хуманитарном базару који је одржан у четвртак, 22. октобра у сврљишком парку, за лечење девојчице Лане Јовановић прикупљено је 156.447,00 динара.

“Браво за Сврљиг! Заједничким снагама прикупили смо 156.447,00 за лечење Лане Јовановић. Хвала свим људима који су дали свој допринос. Дали сте нам ветар у леђа да наставимо са хуманитарним радом”, навела је на Фејсбук страници “Хумано срце – Сврљиг” Милица Марковић, једна од организаторки прве и веома успешне хуманитарне акције овог типа у Сврљигу.

Уједно, ово је и највећа сума новца која је до сада прикупљена у једном дану на некој хуманитарној акцији у нашем граду.

Акција је организована по угледу на сличне које се одржавају широм Србије, а све је почело на друштвеној мрежи Фејсбук где је основана Фејсбук група под називом Хумано срце – Сврљиг, која ће се бавити хуманитарним радом и у будућности.

Група броји више од 650 чланова, а колика је њихова хуманост показује то што је акција организована веома добро, за кратко време и дала је изузетно добре резултате.

Многи Сврљижани показали су своју хуманост на делу – одазвали су се позиву да дају ствари које могу да се продају на базару, а власници радњи дали су ваучере за услуге које пружају. Многи од њих били су и купци на јучерашњем базару у градском парку и купили нешто од понуђеног.

Одборник Оливер Ђорђевић позвао је јуче и колеге одборнике Скупштине општине Сврљиг, који су заседали у сали Центра за туризам, културу и спорт, баш преко пута где се одржавала ова хуманитарна акција, да одвоје бар део своје одборничке дневнице и подрже хуманитарну акцију. Колико њих је то и учинило, није нам познато.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

16.720 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>