Чему служи Пословник о раду СО Сврљиг?

Да је Пословник о раду Скупштине општине Сврљиг правни акт кога морају да се придржавају сви одборници, а највише председник овог највишег законодавног тела наше општине, на свакој седници указују опозициони одборници, па је тако било и на последњем заседању које је одржано у четвртак, 22. октобра.

Одборник ГГ “За спас Сврљига”, Братислав Митић, јуче је пре почетка рада општинског парламента указао на кршење Пословника које се односи на вођење седница. Наиме, према Пословнику седницом председава председник Скупштине, док га његов заменик мења у случају одсуства или друге спречености у вођењу седнице. Међутим, на седницама СО Сврљиг, поред председника Милана Михајловића увек седи и заменица председника Татјана Лазаревић.

Међутим, и ако се и председник сложио да је по Пословнику да госпођа Лазаревић седи међу одборницима, а председава Скупштином у одсуству председника, “због ефикасности у раду”, наставило се са кршењем Пословника.

Примедбе на сам Пословник о раду имао је и одборник Рацо Ментовић, који тврди да не зна по ком Пословнику се ради и да одборници СПС-а нису добили тај документ, већ трећу седницу, иако је он на то указивао на свакој одржаној седници.

Председник Скупштине Милан Михајловић појаснио је да не постоји обавеза да се у новом сазиву Скупштине опет усваја Пословник о раду, уколико је постојећи у складу са законом, а одборника Ментовића упутио да поднесе амандмане и затражи измену Пословника уколико сматра да су потребне измене постојећег. На то да Пословник није достављен одборницима СПС-а није имао коментара.

На крају расправе о Пословнику, по понашању заменице председника Скупштине остало је нејасно да ли Скупштина треба и мора да ради по Пословнику, односно по закону, јер је и даље остала да седи на месту где седи председавајући, не обазирући се на упозорења колега.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

16.720 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>