Другим ребалансом скресан буџет Општине Сврљиг за 164 милиона

Буџет Општине Сврљиг за 2020. годину је трећим ребалансом, који су данас усвојили одборници владајуће коалиције, умањен за 164.121.950 динара.

Смањење буџета, које се правда околностима изазваним пандемијом вируса корона, обило се највише о главу невладином сектору и верским заједницама, који ове године неће добити ни динара из буџета, а затим пољопривредницима и медијима који ће добити знатно мање средстава од планираних. Оштећени су и грађани насеља Росуља, који неће добити планирану канализациону мрежу, док други пројекти од којих се одустало не угрожавају никога директно.

Овако умањен буџет Општине Сврљиг износиће 596.900.000 динара

Одборници су прихватили предлог финансијске службе да се у Одлуку о измени и допуни Одлуке о буџету Општине Сврљиг за 2020. годину определи 9,5 милиона динара за потребе комасације, с обзиром да је Министарство пољопривреде одобрило средства од 5,5 милиона динара за пројекат комасације у атару села Нишевац.

Предложене измене буџета похвалили су одборници владајуће коалиције, па је тако одборница СНС-а Вања Спасић рекла да ће многи грађани имати користи од комасације, а најавила је и да ће се њихови одборнии залагати за другачије трошење буџета када је пољопривреда у питању, одок су опозициони одборници имали низ примедби на трошење новца из буџета. Одборник Братислав Митић навео је пример бунара у Драјинцу за који се неколико пута издваја новац из буџета, а проблем водоснабдевања и даље није решен.

За усвајање Одлуке о измени и допуни Одлуке о буџету Општине Сврљиг за 2020. годину гласали су само одборници владајуће коалиције УСС и СНС-а, док одборници ГГ За спас Сврљига и СПС, нису подржали ове измене.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

16.720 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>