Без нових мера Кризног штаба

Кризни штаб Владе Србије саопштио је данас након одржане хитне седнице да се неће толерисати никакво кршење превентивних мера и да се ради на правном оквиру да буде могуће санкционисање кршења постојећих мера.

“Нисмо пооштравали мере, већ ће се радити да се ово што имамо спроведе ригорозно и доследно”, рекао је имунолог и члан Кризног штаба Срђа Јанковић.

Он је рекао да делимично постоји правни оквир, али да се ради на томе да се кажњавање побољша.

„Забринути смо, ситуација се погоршава, али још увек много тога зависи од нас“, казао је др Срђа Јанковић. Невео је и да за сада нема потребе да школе пређу на онлајн наставу.

“Уводимо брзе антигенске тестове, то значи да се убрзава дијагностиковање”, додао је он.

Подсетимо, поједини чланови Кризног штаба раније су најављивали могућност увођења нових мера у борби са вирусом корона, између осталих, било је речи и о увођењу обавезног PCR тестирања пре уласка у Србију. Међутим, ниједна нова мера није уведена.

Кризни штаб за борбу против вируса корона је на данашњој седници усвојио предлог да се изменама закона омогући прекршајно кажњавање оних који не носе маске.

Скупштина Србије би зато, како се додаје, већ на првој следећој седници требало да усвоји измене и допуне Закона о прекршају, као и допуну Закона о заразним болестима, чиме би се кршење мере о ношењу маски сматрало прекршајем и кажњавало мандатном казном.

Тако би се убудуће неношење маски у затвореним просторима кажњавало са 5.000 динара, али на лицу места, без судског процеса као што је то тренутно случај.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

16.847 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>