Влада коју ће чинити СНС, СПС и СПАС орочена до 3. априла 2022.

Лидер Српске напредне странке и председник Србије Александар Вучић рекао је синоћ да ће нова Влада Србије бити ограниченог трајања и да ће председнички и нови парламентарни избори бити одржани најкасније 3. априла 2022. године.

Вучић је открио јавности да ће Ивица Дачић бите нови председник Скупштине Србије, а нову владу СНС ће формирати са СПС-ом и СПАС-ом Александра Шапића, који ће имати једно министарство.

У недељу ће бити одржана нова седница Председништва СНС након које ће се знати конкретна имена, а мандатарка ће експозе представити вероватно у среду ујутру, навео је Вучић.

Вучић је указао да су грађани дали огромну подршку СНС-у, а да би та подршка била још већа када би избори били данас одржани. Наводи да су унутар странке била различита мишљења како и на који начин формирати нову владу и скупштинску већину.

Вучић је навео да СНС-у нису потребни ни коалициони партнери с њихове листе, јер би, наводи, данас СНС сам имао 180 посланика, а да сви учествују на изборима.

Најкасније у четвртак, додаје, биће формирани и сви одбори у Скупштини, а састав Владе биће познат наредних дана.

“Верујем да ћемо много важних закона на путу ка ЕУ морати да донесемо, а онда народ нека на изборима каже чијим радом је задовољан. У петак би посланичка група поднела закон о министарствима. Онда би нова влада, односно експозе био у среду ујутру, ако се не варам”.

Напомиње да још не може да говори о свим именима министара и да је остало још неколико недоумица.

“Остало је још дан – два посла да бисмо могли све да завршимо. У недељу ћете знати све. Биће добра влада”, указује Вучић додајући да ће нова седница Председништва СНС-а бити одржана у недељу.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

16.720 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>