Отворен ликовни конкурс за календар ЕУ ПРО

Развојни програм ЕУ ПРО је уз подршку Европске уније отворио наградни ликовни конкурс за ученике средњих школа и гимназија из 99 градова и општина са темом „Солидарност нас спаја“ како би млади сагледали свет око себе у години пандемије корона вируса.

Ова тема треба посебно да подстакне младе да препознају значај солидарности и представе оно што је пандемија показала – да су пред проблемима сви једнаки, као и да се исти лакше превазилазе заједничким ангажовањем целог друштва.

Ђаци кроз ликовни израз треба да прикажу како се свет и њихово непосредно окружење променило у доба пандемије, да истакну примере солидарности и подршке које је пандемија подстакла, као и ко је у њиховим заједницама био највише погођен новим околностима.

Путем овог конкурса, који се традиционално организује четрнаести пут, Европска унија поред мотивисања младих да буду активни и размишљају о важним друштвеним темама, подстиче и њихову креативност и награђује талентоване ђаке, али и школе које су посебно ангажоване у креативном раду са младима.

Новина ове године је што ће ђаци, као и шира јавност, моћи да гласају онлајн путем званичне интернет презентације програма ЕУ ПРО и тако одаберу својих 12 фаворита из сужене конкуренције од 20 радова коју ће претходно одабрати интерни жири. Онлајн гласање ће бити отворено након затварања конкурса и трајаће пет дана. Глас публике учествоваће као пети члан жирија, након чега ће се направити избор од 12 најбољих радова који ће се наћи на страницама календара ЕУ ПРО за 2021. годину, док ће аутори бити награђени лаптоп и таблет рачунарима и мобилним телефонима.

Конкурс је отворен до 15. новембра 2020. године, а проглашење победника, додела награда и промоција календара биће организовани у децембру у складу са епидемиолошком ситуацијом.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

16.720 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>